söndag 12 april 2015

Blädderbok

Jag har ju verkligen ingen aning om hur ofta ni går till läkaren men själv undrar jag ju ibland varför jag springer så ofta till läkare och känner mig många gånger som en idiot. Min drivkraft stavas många gånger SMÄRTA - jag står bara inte ut med smärtan som snurrar runt i kroppen. Värken är också jobbig men den kan åtminstone jag på nåt sett härda ut men smärtan som slår till är på en helt annan nivå. Och när det sitter i ögonen, magen och munnen så kommer man liksom inte undan.

När ni har varit hos läkaren har ni någonsin fått frågan - Kan du beskriva smärtan? Vad är det för fråga egentligen - Jag har ont, skitont eller djävligt ont - är typ allt jag brukar lyckas få ur mig. Och så brukar jag peka där det gör ont. Hur sjutton ska man svara på en sån fråga? Jag verkar i alla fall verkligen inte kunna beskriva smärtan, för de läkare jag träffar verkar aldrig förstå det jag försöker förmedla. Det måste ju helt enkelt vara nåt fel på mig. 

Och nåt som jag aldrig fattat är att de oftast alltid vill veta vilken typ av smärta det är. Molande, ilande, huggande osv - vad har det för betydelse? Jag har alltid trott att det viktigaste är var smärtan sitter. Får jag en medicin om jag säger en sak och nån annan om jag säger nåt annat? Jag har ju ont för sjutton - hur svårt kan det vara? Jag känner att jag verkligen skulle behöva få gå en kurs så jag kan fatta hela den här smärtgrejen och inte minst så jag kan informera läkarna på rätt sätt för de har ju onekligen gått kursen eftersom de vill ha så specifika detaljer om smärtan. Fast egentligen vet jag inte vad de vill ha den informationen till för det brukar ju ändå alltid sluta med att man får gå därifrån utan hjälp. 

Men det skulle väl bli alldeles för dyrt att skicka oss alla på en smärtkurs - vi måste ju spara på de allmänna medlen - som de vise i toppen säger. Men jag har en fantastisk ide - En blädderbok med bilder! Tänk om alla de som har fått gå kursen och kan nåt om smärta kan sätta ihop en bok med bilder och så kan vi andra peka. Då kanske man faktiskt skulle kunna få hjälp.

Men det är väl som vanligt jag som inte har koll och får väl fortsätta att springa hos läkarna och känna mig som en idiot - för det är tydligen det billigaste alternativet - för det här har ju de där smarta människorna uppe på toppen säkert räknat på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar