fredag 24 april 2015

Ofrivillig pillerbrukare

Åh nej, jag har fallit över stupet - pillerstupet. Jag tycker ju inte ens om tabletter men jag verkar fast. 

Jag vet inte hur era tankar har gått kring dosetter men själv har jag alltid tänkt att dosetter - det är ju bara för gamla och för de som är riktigt sjuka. Jag vet ju att jag inte är gammal än (eller förresten, det kanske är här jag brister i självinsikt när jag tänker efter). Och sjuk är jag ju inte - det har ju typ fjorton läkare som bara stirrar på sin lilla bit av min kropp sagt och egentligen tycker jag ju inte det heller - jag har ju bara en knasig kropp. Hur svårt kan det vara att hålla koll på några piller? 

Meeen nu, nu fattar jag grejjen med dosetter - jag har nått nivån där jag känner ett väldigt stort behov av en dosett (eller egentligen en resväska med fack) just nu. Jag fattar inte vad som hände - mer än att jag mått pyton ett bra tag - men hur kunde jag gå från typ 2-4 tabletter per dag till nu då jag är tvungen att få i mig runt 20 tabletter per dag? Nu börjar man ju fatta att det kan bli lite snurrigt att hålla ordning på det medicinintaget - man behöver alltså inte ens vara vare sig gammal eller sjuk för att det ska bli snurrigt. Se där - nu fick jag lära mig nya saker igen. 

Och för att göra det riktigt jäkligt är det ju klart att man inte ska trycka i sig allt på en och samma gång. Näää rå, några ska ju tas en gång om dagen, några två gånger och andra tre eller fyra gånger per dag. Sen har vi ju de där rackarns tabletterna "vid behov" och "om ifall att". Sen måste man ju komplettera med de där tabletterna för biverkningarna av de första tabletterna. Man får ju inte heller glömma bort vilka som ska tas med mat, utan mat, tillsammans eller absolut inte tillsammans osv. Sen får man ju för allt i världen inte glömma hur länge man ska ta dem - 10 dagar, tre månader, fyra månader, ett år, tills man är bra eller för alltid. Sen kan man ju växla mellan att ena dan ska man ta en tablett men nästa ska man ta två. Gissa om man börjar bli snurrig nu. Tur att man inte är gammal eller sjuk så man precis på gränsen lyckas hålla ordning på tablettkaoset - inbillar jag mig i alla fall.

Men det var ju faktiskt tur att nån smart människa kom på det här med dosetten - jag inser ju att den verkligen skulle hålla ordning på mitt liv just nu - även om det är av resväsketypen som jag skulle behöva. För det är ju klart att det är ju inte bara tabletterna som ska hållas reda på. Nääää rå, vi kör väl lite behandlingar för ögonen också. Här kör vi med fem varianter av droppar och salvor. Varannan timme eller en, två, tre, fyra gånger om dagen är melodin att försöka följa för att ögonen ska må bra och fungera som de ska. Och för er som inte använder ögondroppar så kan jag meddela att det är helt fysiskt omöjligt att få plats med mer än en droppe i ögat i taget, man måste vänta typ 10-15 minuter mellan de olika dropparna. Sen får man ju inte glömma den där halvtimmesritualen som man behöver göra varje morgon och kväll för ögonlocken måste ju hållas reeena.

Vet ni hur stora behållarna är för några droppar vätska? Har ni försökt trycka i en sån engångsbehållare i ett dosettfack? Hur sjutton ska man hålla i ordning på både tabletter och ögon droppar? Hmmm, jag kanske har kommit på en ny affärsidé.....

Nämen, vet ni, jag är faktiskt oerhört glad över att jag har fått alla dessa tabletter och droppar för det gör ju faktiskt att jag kan, orkar fortsätta jobba - så här ser ni beviset - det finns inga sjuka - jag tror nog att de som bestämmer har rätt. Sen om man kan koncentrera sig mellan tablettslukandet och ögondroppandet - det skitsamma - tydligen. 


1 kommentar:

  1. Men ojojoj, jaa vad ska man säga mer än att du är en kämpe som verkligen lyckas hålla humöret uppe :-) Många kramar till dig från Annika

    SvaraRadera